PUDING OD ČOKOLADNOG PROSA I MRKVE

Veganske ćufte
2. ožujka 2018.
QUINOA S NARANČASTOM LEĆOM I POVRĆEM
2. ožujka 2018.

SASTOJCI ZA CCA 2 OSOBE

  • 1 šalica kuhanog prosa
  • 4 banane
  • 2 mrkve
  • sok 2 naranče
  • 4 žličice kakaa
  • 1/2 šalice natopljenih otkoštenih datula
  • 2 žlice goji bobica
  • 2 žlice kokos brašna
  • 3 žličice proteina konoplje
  • 1/2 šalice natopljene chia
  • 1/2 žličice ceylonskog cimeta

PRIPREMA

Proso operite i kuhajte nekih 10 min. Za to vrijeme napravite srednji sloj od mrkve. Ubacite u blender 2 mrkve, 2 banane i sok od dvije naranče, te prstohvat cimeta. Sve to zblendajte, izvadite iz blendera, te prebacite u posudu sastrane. Nakon što ste skuhali proso i ohladili ga u hladnoj vodi, sipajte ga u blender zajedno sa svim namirnicama osim dekorativnih goji bobica i kokos brašna. Sve slojeve treba dobro izblendati kako bi dobili glatke i kremaste pudinge.

Nakon što ste napravili dvije smjese, prvo sipajte tamni sloj, zatim žuti sloj i potom opet tamni sloj. Deserte ukrasite goji bobicama i kokos brašnom.

Savjet: kako biste dobili hrskaviji i zasitniji desert, moja je preporuka da još između slojeva stavite nekih nasjeckanih orašastih plodova koji će dati odličan kontrast finom pudingu.

Ako ne znate kako iskoristiti neke bezglutenske žitarice u slasticama, ovo je jedan od odličnih načina, budući da je proso sam po sebi neutralnog okusa i odlično se slaže kako sa slanim jelima, tako i sa slatkima kojima daje puninu okusa.

Dobar tek!